2015- 2016 Eğitim-Öğretim Yılının 1. Dönem Sonu Karne Töreni

2015- 2016 Eğitim-Öğretim Yılının 1. Dönem Sonu Karne Töreni veli ve öğrencilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde düzenlendi.Her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler; geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrenciler, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede diğer döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız.


 

2015- 2016 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Dönemi bu törenle son bulacak; ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler; geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrenciler, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede diğer döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız.

Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Şairin de dediği gibi:

  

"Kendine iyi bak ki, âlemin özü sensin. 

Sen varlığın gözbebeği olan âdemsin." 

Eğitim ve öğretim de âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Biz öğretmenlerin yegâne gayesi özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere aşılamaktır. 

Ne güzel ifade etmiş Yunus:  

İlim ilim bilmektir 

İlim kendini bilmektir 

Sen kendini bilmezsen 

Ya nice okumaktır.

İlim kendini bilmeyen insanların elinde bir kötülük aracı haline gelir. Bu sebepten bizler için ilk amaç, sizin öncelikle kendinize layık birer kişi olmanız, sonra bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanmanızdır. 

2. dönemi bu sözler ışığında değerlendirmeniz ve yılsonunda ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz dileklerimle sözlerime son verirken, bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.


Sevgi ve Saygılarımla...

Nurettin EROĞUL
MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMEN

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi